torsdag 29. mai 2014

Blåskjell i tomat- og hvitvinsaus

I går lagde prøvde jeg ut en ny oppskrift på blåskjell, og det ble kjempegodt. Oppskriften fant jeg her.

  • Rapsolje
  • 1 nett med blåskjell
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 liten løk
  • 2 bokser hakkede tomater
  • En neve med basilikum
  • En neve med timian
  • 1 chilli
  • Salt og pepper
  • 1/2 flaske hvitvin
Vask blåskjellene. De skjellene som ikke er lukket eller lukker seg, når du knipser på de, kastes.
Ha olje i en stor gryte, finhakk løk og hvitløk og ha det i gryten. La løken surre til den er blank, og ha i boksene med tomater. Finhakk chilli og urter og ha de i gryten. La sausen koke i minst 30 minutter. Ha i hvitvin, og la sausen få et oppkok. Smak til med salt og pepper.  Legg i  blåskjell, og la de koke under lokk til skjellene har åpnet seg. De som ikke åpner seg, kastes.




Jeg serverte de med baguette. Hadde også reker, kongekrabbeklør, aioli, majones. Det ble et riktig festmåltid.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar