lørdag 16. januar 2016

Hjemmelaget tacokrydder, salsa og pastasaus

Jeg pleier å lage mitt eget tacokrydder. Helt uten sukker og med lite salt, i motsetning til posene med tacokrydder man får kjøpt. Det smaker kjempegodt og er veldig enkelt å lage. Jeg dobler oppskriften når jeg lager, så har jeg en stund.

2 ts spisskummen
2 ts paprikapulver
½ ts salt
½ ts pepper
½ ts hvitløkspulver
½ ts koriander
½ ts chilipulver

Bland alt sammen og ha det i et tomt krydderglass.


Jeg har også lagd tacosaus.

 1 løk, hakket
 2 fedd hvitløk, finhakket
 2 røde chilipepper uten frø ( kan bruke 3 stk om man ønsker sterkere)
 En potte koriander
 4 bokser hele tomater uten væske
 Salt og pepper
 En klype spisskummen


Hakk løk og hvitløk. Del chilien og fjern frø. Plukk bladene av korianderen.
Chilipepper, tomater og koriander hakkes. Jeg bruker stavmikseren noen runder på dette.
Løk og hvitløk freses i olje til løken er blank. Ha i salt, pepper og spisskummen.Alt blandes og småkokes i ca 10-15 minutter. Avkjøles.
Lag den gjerne dagen før du skal bruke den, slik at smakene setter seg.

Dette er en stor porsjon, så man kan gjerne fryse noe til senere eller halvere oppskriften.



Og til slutt har jeg prøvd meg på en pastasaus som ble kjempegod. Neste gang skal jeg doble oppskriften og fryse ned. Oppskriften finner dere her. Veldig godt forklart med bilder.
Jeg hadde noen kjøttboller i fryseren som jeg la i sausen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar